понеділок, 22 лютого 2016 р.

        « Час і досі не загоїв рану –
Цей одвічний біль – Афганістан»

                  Памятаймо, друзі, цих людей до віку,
                         Тих, хто повернувся і поліг в боях.
                         І вклонімось всі ми низько до землі їм,
                         Квітами устелемо їх тернистий шлях
                                        


             15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, приурочений річниці виведення радянських військ з Афганістану.
             Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, доблесть і героїзм, душевні страждання і втрати...  Незагоєна рана, біль її учасників, це застереження на майбутнє. Вона почалася 1979 року і тривала до 1989 року.  З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас  від вогненних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і  дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.
           В цей день ми схиляємо голови перед вічною пам’яттю солдат, які не повернулися живими на рідну землю з іракської пустелі, мінних полів Лівану та Анголи, ждунглів Ліберії та Сьєрра-Леоне, загинули в етнічних сутичках на Балканах.  А живим шана і подяка за те, що вистояли, що зберегли солдатську честь і славу.
            Учасники бойових дій на території інших держав проживають в нашій територіальній громаді. Це Крамар Іван Артемович, Черніцький Жора Романович, Гуцалюк Юрій Микитович, Крамар Анатолій Михайлович, Прокопчук Іван Федорович, Басараба Микола Іванович.
                                                              





             Цього дня в Зозулинецькій ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов урок мужності «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль – Афганістан».
                                                              




              Мета уроку: розповісти учням про афганську війну, прививати почуття патріотизму, мужності, відповідальності.

Немає коментарів:

Дописати коментар