понеділок, 1 лютого 2016 р.

           Історія скорботи та героїзму

        Зникають покоління,які пережили страхіття масових знищень людства – Голокост. Поволі відходить страх... Натомість виникає відчуття, що все це стане історією,  тобто перестане бути безпрецендентним актом  знищення невинних людей.
        Голокост – це події, повязані з великими людськими втратами. Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по вілношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Адольфом Гітлером та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.
        Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші діти ніколи не стали жертвами, катами чи байдужими спостерігачами, тому в 2005 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 27 січня днем пам’яті жертв Голокосту. В цей день радянські війська звільнили в’язнів нациського табору смерті в Польщі Аушвіц – Біркенау.

        Саме цьому трагічному явищу в бібліотеці була присвячена виховна година «Історія скорботи та героїзму» для учнів 8 – 9 кл., направлена на морально – етичне виховання учнів, розвиток відчуття патріотизму, гуманності, милосердя.  Під час проведення заходу учні вмсловлювали власну думку щодо голокосту, ділилися інформацією про це жахливе явище.
                                                          


Немає коментарів:

Дописати коментар