середу, 24 лютого 2016 р.

Такий народ загинути не може

                          Вони співали «Ще не вмерла...» і вмирали...
                          Земля тремтіла, під ногами – твердь...
                          Їм янголи обличчя прикривали...
                          А ті під вибухи гранат ішли на смерть...

           Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інституцькій. Гинули за честь, за волю, за право бути народом...
          Кожен з цієї Небесної Сотні мав свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхнього серця саме в цей час призвав до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.
          Вічна, світла память героям Небесної Сотні – цим мужнім людям, порядним і чесним, відвага і совість яких не могли бути іншими – вони не поступилися б свободою України за жодних обставин. Тому стояли до останнього – за дітей і батьків, за кожного з нас, за наш європейський вибір, за нашу свободу і кращі часи. Продовжувати справу героїв маємо ми – тепер їхнє життя триває в кожному з нас. Пам’ятаймо про це і ніколи не забуваймо.
          В День Пам’ті Небесної Сотні в залі засідань Хмільницької райдержадміністрації відбулося нагородження демобілізованих учасників АТО заохочувальними нагородами «Учасник АТО». Серед нагороддених були жителі нашої територіальної громади: Лихошерст Віктор Васильович, Рачківський Петро Йосипович та Літинський Тарас Вікторович. Грошові нагороди і квіти вони отримали від сільського голови Чекотун Оксани Іванівни.
                                                      



          В бібліотеці пройшов перегляд літератури «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків», приурочений цьому памятному дню.
                                                               

           В Зозулинецькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася лінійка – реквієм  « Такий народ загинути не може». На захід запросили учасників АТО Боричка Олега Анатолійовича, який перебуває в короткочасній відпусці та Рачківського Петра Йосиповича.  Діти вручили Олегу Анатолійовичу прапор України,  на якому виразили слова підтримки захисникам Батьківщини. Свої побажання воїнам на прапорі написали , також, вихованці ДНЗ.
                                                            















            Мета заходу: вшанувати память героїв, прищепити любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.
        


Немає коментарів:

Дописати коментар