вівторок, 29 січня 2019 р.


       Вона наш витвір, наша мрія -
                         Соборна вільна Україна

                  Ми вірим в майбутнє твоє, Україно! –
                  Говорять сьогодні дорослі й малі.
                  Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,
                  Немає такої, як ти,на землі.
                                                      


    День Соборності України -  це свято рідного краю, свято нашої держави. Ми пишаємося, що ми українці, а наша Вітчизна – Україна, земля дорога серцю кожного з нас.
     У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за  соборність своїх земель.
       І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Сто років тому слово «соборність» було вписане в історію українського народу.
       Бібліотекар провела годину державності «Ти наш витвір, наша мрія – Соборна вільна Україна» для працівників сільської ради, приурочену 100-річчю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та проведення Всеукраїнської естафети єднання.
                                                          


Немає коментарів:

Дописати коментар