середу, 16 листопада 2016 р.



          Дорогами війни – до Перемоги


         Однією з жахливих сторінок ХХ століття є Друга світова війна (1939 – 1945 років), яка торкнулась і нашої країни. Саме під час цієї війни розпочалося довге і тривале протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 по 1944 рік.  Попри гіркоту поразок наш народ вирвав перемогу у ворога, звільнивши  Україну.
        28 жовтня ми відзначаємо 72 річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників. 72 роки тому останній окупант покинув землю нашої Батьківщини.
        З кожним роком стає все менше і менше ветеранів Великої Вітчизняної війни, визволителів України. Що вони для нас? Задумайтеся. Зрозумійте. Без них  не було б синього неба, ясного сонця, зеленого лугу та і нас з вами ...
І найкраще, що ми можемо зробити для них – знати і памятати.
        В бібліотеці пройшов урок памяті «Дорогами війни – до Перемоги», та відеоперегляд документального циклу фільмів про визволення України.
                                                         



          Мета заходу: ознайомити користувачів з бойовими діями за визволення України впродовж 1942 – 1944 років, на прикладі історичних фактів показати якою ціною далась перемога, виховувати почуття патріотизму та національної свідомості.


Немає коментарів:

Дописати коментар