середу, 28 січня 2015 р.




               Зимові свята та розваги українців

             Свято, традиції, рід – ці слова в наш буремний час, інколи , на жаль, втрачають своє значення. Цей народознавчий урок присвячений неповторним і самобутнім традиціям українського народу.
              Традиції різдвяного святкування мають тисячолітню історію. Різдво Христове – одне із найулюбленіших свят українців. До свята готувалися в кожній хаті: білили в світлиці, прикрашали ікони рушниками, застеляли найкращі килими. До Святої вечері готували дванадцять пісних страв, плели із житньої та пшеничної соломи Дідуха, який був символом трьох зимових свят:Різдва Христового, Святого Василя, Водохрещі.
                Споконвіку існував в нашому народі звичай в ці дні бажати одне одному і господарям щастя, здоров»я, довгих літ життя і усіляких статків у хаті і родині, звідусіль лунають колядки та щедрівки, дзвінкий сміх та добрі слова.
                 В Пустовійському ДНЗ бібліотекар провела народознавчий  урок                  «Зимові свята та розваги українців».  У своїх дзвінких колядках і щедрівках діти  бажали здоров»я і злагоди у родинах, а головне миру, весело танцювали та співали.

                  Мета заходу: закріпити знання дітей про зимові свята, світогляд українського народу, бажання дотримуватися традицій, зберегти обряди наших предків.

                                                               


                                                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар