четвер, 29 січня 2015 р.

        І обнялися береги одного, вічного народу

            День Соборності – свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акта возз»єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
             Свято встановлено в Україні «…враховуючи політичне та історичне значення  утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України.
              У продовж багатьох віків український народ боровся за створення власної, ні від кого незалежної держави. І от 22 січня 1919 року відбулася урочиста церемонія проголошення Акта злуки.
               Він став могутнім виявом волі українців до етнічної і територіальної  консолідації, становлення політичної нації, реальним кроком до об»єднання українських земель. Століттями розірваний український народ визволився  з неволі – Наддніпрянщина вийшла з російської, а Західна Україна – з Австро – Угорської імперії і возз»єдналися на своїй землі в єдину Українську державу.
              З цієї нагоди бібліотекар провела в бібліотеці бесіду з юнацтвом «І обнялися береги одного, вічного народу», а в Пустовійтівській амбулаторії сімейної медицини  – інформаційну годину «Наша сила в єдності».
               Мета заходу: донести до користувачів, що від нас самих залежить майбутнє нашої держави, що сила наша в єдності, взаємодопомозі, патріотизмі, що ми єдиний народ і ділити нам нічого.


                                                                


                                                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар