вівторок, 19 січня 2021 р.


          Життя громади   в  умовах карантину

                                (2020 рік)

            Сьогодні виклик часу зобов’язує людей бути свідомими та відповідальними за своє життя та життя оточуючих.  Розуміючи відповідальність за життя своїх громадян  сільський голова Оксана Чекотун та працівники сільської ради ведуть роботу по запровадженню та дотриманню карантинних заходів на території громади. Для цього проводиться дезинфекція та обробка  приміщень ДНЗ, школи, клубу, бібліотеки, сільської ради, медичної  амбулаторії.   Жителі громади, в переважній більшості, ставляться до ситуації з розумінням і відповідальністю.





          Для вирішення нагальних питань життєдіяльності громади на протязі року скликалися  сесії сільської ради.


                                                                                                           
             Не зважаючи на ситуацію, яка склалася в країні, життя громади триває. Проводяться заходи по благоустрою та прибиранню територій, посадка фруктових
дерев в сільському садку, ялинок обабіч дороги, посадка квітів біля установ та в парку, розчистка та облаштування Бонькової криниці, установка та облаштування
вуличних спортивних тренажерів в парку для занять спортом дітей, молоді та дорослих.  
                                                           
 
                        





                        

                 Поданий проект до участі в сімнадцятому  обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад у Вінницькій області «Освітлення вулиць – запорука безпеки життєдіяльності громадян», мета якого – забезпечення функціонування освітлення вуличної мережі в селі Чернятинці. Поданий проект  до участі в четвертому районному конкурсі проектів розвитку територіальних громад у Хмільницькому районі «Дитинство -  крок у майбутнє», мета якого – ремонт в ДНЗ села Пустовійти.  Цей проект став переможцем конкурсу.                                                                  9 травня людство відзначає День Перемоги. В умовах карантину масові заходи заборонені, але це не заважає вшанувати пам’ять тих, здобув перемогу над нацизмом. В цей день сільський голова Оксана Чекотун та бібліотекар Лідія Дімітрова поклали квіти до пам’ятника воїнам-односельчанам, які загинули в роки другої світової війни, до могил воїнів, які загинули при визволенні наших сіл та до могили Василя Івановича Сердюка, ветерана війни, який помер в березні цього року.  
                                                        
                                                                                      




           За умов дотримання карантину в бібліотеці були відкриті тематичні книжкові виставки, виставки-застереження, виставки- огляди, виставки до пам’ятних дат. 
                                                                 





              23 липня з робочим візитом в нашу громаду завітали голова Хмільницької районної ради Максим Мазурик та заступник голови Хмільницької районної ради Юрій Шевченко. Вони перевірили хід виконання робіт в рамках проекту «Дитинство – крок в майбутнє». 
                                                               

                     З метою обізнаності власників паїв та користувачів земельних ділянок щодо прав на землю 28 вересня директор Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Комар спільно з працівниками центру та  працівниками Хмільницького бюро правової допомоги здійснили прийом  та консультували жителів сіл Пустовійти, Зозулинці та Чернятинці.Також провели консультації з сільським головою Оксаною Чекотун, колективами ДНЗ та школи.  
                                                                   



                  У вересні після карантину  відновив роботу дитячий дошкільний заклад.
     

                  
 З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України 14 жовтня відзначається День захисника України. В цей день бібліотекар та працівники сільської ради привітали та подякували учасникам бойових дій нашої територіальної громади. А також вручили їм  грошову допомогу.                                                                                                                                                 


                  В рамках проекта «Сто тисяч книжок» при партнерстві з компанією Нова пошта та благодійним фондом «Фундація Дарини Жолдак» КЗ «Хмільницька районна дитяча бібліотека» подарувала бібліотеці цікаві книги для дітей.

                  Наша громада приєдналась до обласного флешмобу, присвяченому Дню української хустки.                                                                                                                                  


 
                  Насичений подіями рік добігає кінця, наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. Святий Миколай спустився з небес, щоб нагородити дітей за їх добрі вчинки. Магічної ночі з нетерпінням чекають діти, адже Чудотворець підготував подарунки для них. З нетерпінням цього свята чекали і вихованці ДНЗ. Для них був проведений дитячий ранок «Чудотворцю Миколай, ти усіх оберігай».



















 

Немає коментарів:

Дописати коментар