середу, 31 січня 2018 р.


    Щедруємо та колядуємо з Маланкою

                13 січня біля сільського клубу села Пустовійти було людно, гамірно та весело. Адже, саме в нашому селі, з ініціативи голови райдержадміністрації Євгенія Буткевича та голови районної ради Зої Бонсевич, пройшов перший районний фестиваль «Щедруємо та колядуємо з Маланкою».
                                                      
 
 

             Цього дня з нетерпінням чекали жителі села та святково його прикрашали.   Учасники художньої самодіяльності готували програму «Щедрий вечір, добрий вечір! Добрим людям на здоров‘я» та «живий вертеп». З самого ранку до сільського клубу почали приїжджати гості з усіх сіл району. Та щоб потрапити на свято, вони повинні були на в‘їзді в село пройти митний огляд та сплатити митний збір.

                                                                     
 

                                                   
 
 
 

             І ось почалося святкове дійство. Учасників фестивалю привітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк , заступник голови обласної ради Михайло Кременюк, голова Хмільницької райадміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, Хмільницький міський голова Сергій Редчик, голова Жданівської об‘єднаної територіальної громади Світлана Ядвижина і голова Пустовійтівської сільської ради Оксана Чекотун, учасники народного колективу «Зорецвіт».
                                                      
 

 

 Потім на імпровізовану сцену вийшли господарі свята, учасники художньої самодіяльності Пустовійтівського сільського клубу з вітанням. Тут були: Маланка, Василько, Коза, Циганка, Чорт, Баба Яга.  Після господарів свої святкові програми представляли інші територіальні громади.

                                                                    
 

                                                               
 

            Всіх учасників фестивалю господарі свята пригощали запашним трав'яним чаєм.
                                                                            
           Для дітей службою у справах дітей райдержадміністрації була організована святкова програма на території дитячого садочка «Дивосвіт різдвяних розваг у Маланки і Василя».

                                                              
 

                                                               
 
 
 
 
 
          Дуже гарно, цікаво і весело пройшов районний фестиваль колядок і щедрівок в нашому селі. Сільська рада висловлює щиру вдячність ПрАТ «Зернопродукт МХП»  в особі директора Юрія Фаринюка за фінансову і матеріальну підтримку та за контейнери для сортування відходів. Щиру подяку за фінансову підтримку висловлює депутату районної ради Олександру Штаньку, усім жителям територіальної громади за фізичну допомогу, за пораду, підтримку та розуміння.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар