понеділок, 21 вересня 2015 р.

«Вільна, єдина, моя Батьківщина»


          24 роки минуло з того незабутнього дня, коли 24 серпня 1991 року була проголошена Незалежність України. Це точка відліку, яка зазначила народження нової держави – вільної України. Це велика подія, що дала змогу народові самому вирішувати свою долю.
         Ми стільки літ прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції, утверджувати звичаї, стільки утисків і поневірянь зазнали, що зустріли свободу з такою гордістю і радістю, з такою вірою в щасливе майбутнє. Та і нинішнє покоління вільної України історія випробовує на зрілість, на міцність духу, на терпіння заради єдиної Батьківщини. І як би не не хотіли наші вороги, щоб ми зламались, здалися на їх милість. Цього ніколи не станеться. Бо ми – патріоти. У нас загальний дім, де має назавжди поселитися радість, мир і спокій. За це боролися і боряться свідомі українці, віддають найцінніше – своє життя за зміцнення Незалежності, за те, щоб порозумілися всі, хто живе на нашій святій землі, згуртувалися і відстояли право народу на самостійність. Українці плекають надію на щедру і світлу долю, за яку мужньо боролися наші предки і боряться сучасники.
                                                     

         Напередодні дня Незалежності, 21 серпня, Пустовійтівська територіальна громада прийняла участь  в святкових заходах під гаслом «З Україною в серці і з миром в державі» в місті Хмільнику, і зокрема в виставковому вернісажі «З днем народження, Україно». Тут були представлені вироби сільських майстрів: вишивки Соколюк Л., Присяжнюк Т., ДімітровоїЛ.,Надольної Л., Нестерук Н., орігамі Кравець О., вироби з бісеру Овчинової О., коровай Павлік Н.
                                                           




        Пустовійтівська сільська бібліотека прийняла участь у заходах, які проводилися дитячою районною бібліотекою, зокрема на виставку «Ми  - українці» була представлена робота Задорожнюк Юлі.

Немає коментарів:

Дописати коментар